Управління справами
Національної академії наук України

Головна


Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно

       Інформує, що з 01 січня 2014 року набрали чинності зміни, внесені до частини п'ятої статті 15 Закону України "Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (далі – Закон), відповідно до яких державна реєстрація прав проводиться у строк, що не перевищує п'яти робочих днів (крім випадків державної реєстрації обтяжень) з дня надходження до органу державної реєстрації прав заяви про таку реєстрацію і передбачених Законом та нормативно-правовими актами документів, необхідних для її проведення.
       Державна реєстрація права власності (надання відмови в ній) на підприємство як єдиний майновий комплекс та в разі, якщо їй передує видача свідоцтва про право власності на нерухоме майно, проводиться у строк, що не перевищує чотирнадцяти робочих днів.
       Таким чином, з 01 січня 2014 року:
- державна реєстрація права власності та речових прав проводиться у строк, що не перевищує п'яти робочих днів;
- державна реєстрація обтяжень та іпотеки проводиться в день надходження заяви;
- державна реєстрація права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс проводиться у строк, що не перевищує чотирнадцяти робочих днів.
       Звертаємо увагу, що у разі, якщо заява про державну реєстрацію прав зареєстрована в базі даних про реєстрацію заяв і запитів до 01 січня 2014 року, розгляд такої заяви здійснюється у строк, що не перевищує чотирнадцяти робочих днів. 


Повернутися до рубрики