Управління справами
Національної академії наук України

Головна


Про списання транспортних засобів

   Постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2007 № 1314 затверджено Порядок списання об’єктів державної власності (далі - Порядок), яким встановлено загальну процедуру та механізм списання.
   Пунктом 10 Порядку визначено, що для встановлення факту непридатності використання майна, що перебуває під наглядом державних інспекцій, зокрема, автомобілів, суб'єкт господарювання залучає для участі в роботі комісії зі списання представника відповідної інспекції, який підписує акт про списання або передає комісії свій письмовий висновок, що додається до акта.
   Згідно з Законом України «Про Національну поліцію» та постановою Кабінету Міністрів України від 16.09.2015 № 730 «Про утворення територіальних органів Національної поліції та ліквідацію територіальних органів Міністерства внутрішніх справ України» органи Державної автомобільної інспекції МВС України ліквідовані.
   Національна академія наук України отримала роз’яснення Фонду державного майна України щодо складу комісії зі списання державного майна під час списання транспортних засобів (завантажити лист ФДМ України від 11.09.2018 № 10-24-18526).
   Згідно з роз’ясненнями для отримання результатів перевірки технічного стану транспортного засобу, власник (суб’єкт господарювання, на балансі якого обліковується майно) може звернутись до суб’єктів господарювання, які відповідно до Закону України «Про дорожній рух» та Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і
моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.09.1998 № 1388, здійснюють обов’язкову перевірку технічного стану транспортних засобів.
   Просимо враховувати вищезазначене в подальшій роботі під час списання транспортних засобів, що обліковуються на балансах організацій Національної академії наук України.
 

Повернутися до рубрики