Управління справами
Національної академії наук України

Головна


Щодо отримання витягів з Єдиного реєстру об'єктів державної власності

       Відповідно до пункту 51 Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 № 868, для проведення державної реєстрації права власності з видачею свідоцтва на об'єкт нерухомого майна державної власності, будівництво якого завершено та право власності на який не зареєстровано до 1 січня 2013 р., за відсутності документа, що підтверджує виникнення права державної власності на такий об'єкт, заявник подає органові державної реєстрації прав технічний паспорт на об'єкт нерухомого майна та витяг з Єдиного реєстру об'єктів державної власності щодо такого об'єкта.
       Вимоги щодо надання витягу з Єдиного реєстру об'єктів державної власності, визначені в Порядку та умовах користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 23.03.2005  № 622 (у редакції наказу від 06.08.2013 № 1535).
       За інформацією Фонду державного майна України в процесі опрацювання запитів щодо отримання витягів з Єдиного реєстру об'єктів державної власності виникають розбіжності в інформації стосовно назв, місцезнаходження об'єктів, площі забудови та загальної площі об'єктів, вартісних показників майна. Тобто, інформація, що зазначається у запитах, різниться з даними реєстру, що унеможливлює ідентифікацію об'єкта нерухомості й призводить до відмови Фонду державного майна України в надані витягу.
        Для уникнення подібних ситуацій необхідно оперативно поновлювати інформації про нерухоме майно, яка змінилась або була уточнена за даними технічної інвентаризації, в базі даних автоматизованої системи "Юридичні особи" та надавати оновлену інформацію до НАН України (на e-mail: derkach@nas.gov.ua).
       Перш ніж надсилати запити до Фонду державного майна України перевіряйте інформацію, що міститься в базі даних автоматизованої системи "Юридичні особи", з тією, що зазначається у запитах.
      
Завантажити
Інструктивний лист Фонду державного майна України від 07.05.2014 № 10-15-5491 щодо подання відомостей про об'єкти держаної власності до Єдиного реєстру об'єктів державної власності


Повернутися до рубрики